I.


Így is láthatja az ember:
Érdekes íve van a mai Dunának fővárosunk közepén. Szinte tökéletes (a fejlődéselméletben — méltán — favorit) logisztikus tendencia-görbét hordoz magában.


       II.


A "szép hidak fővárosának" centrumában a hidak ritmusát érzékelve ("látva"):


  INNEN, BIZONY, HIÁNYZIK
VALAMI!

A "valami", ha "sétáló- és üzlet-híd", akkor a — turisztikailag — szigetszerű Belvárost és a szigetszerű Várnegyedet egységgé szervesíti (EsPé észrevette), ami viszont — az élő Dunával — unikális "sétáló Nagy-Belváros" lehetőségét adja a "jövőképes"-eknek — NEKÜNK.

III.
EU-csatlakozásunk és államiságunk millenniuma alkalmából hagyjunk valami maradandót (is) utódainknak és másoknak — adjunk valami szépet és jót a jövőnek és a jelennek! Békétlen világunkban megint egyszer legyen kapocs Kossuth és Batthyány között; építsünk HIDAT Kossuth és Batthyány (mármint a két tér) közé.



(III+I.)
Valahogy így — környezetbe símulóan.
Nemzetközi pályázattal, s — remélhetően — magyar győztessel.
(Olyan kis latinos legyen — mondta BeKa.)




Este még szebb (lesz).




Főleg a fényjátékkal előállított tükörképpel, ami egy szabályos növekedési görbe. (Magyarország sorsa, fejlődési tendenciája "elmesélhető" vele, 1000-2000-ig, és a jövőbeni fejlődés is "jósolható" — a Duna két partját összekötő időtengellyel.)






Pazar látvány lesz

EU-csatlakozásunk
és államiságunk millenniuma alkalmából — az utódoknak és másoknak,
és az interneten is "besétálható" az UNIOHID
(Kanadától Japánig, Skandináviától Ausztráliáig),
és (bármily hihetetlen ma, nálunk)
tiszta, jó üzlet, mondhatni

ÜZLET — MÁSKÉP(PEN)

és mondhatni: igazi országimázs lehetősége. "Ha azt mondom..."



Üzenet: Álságos korunkban "csak" (a lehetséges) részleges nemzeti konszenzus és/vagy államférfiúi erények és igazi partnerek kellenek az UNIOHID-hoz (is) tenni akaró és tenni tudó patriotizmus (PRP), s ehhez MINDANNYIUNKNAK joga van.
ITT A LEHETŐSÉG.
SAPIENTI SAT.